Masterstudenten behalen publicatie in Waste Management

| Redactie

Drie masterstudenten Chemical Science & Engineering voerden hun vak Organic Materials & Polymer Science zo goed uit, dat het een publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Waste Management opleverde.

Rakine Mouhoubi, Merel Lasschuijt en Salma Ramon Carrasco behaalden die prestatie, omdat hun artikel de juiste koppeling maakte tussen onderwijs en onderzoek. Het drietal ging de uitdaging aan om composteerbare polymeren te ontwerpen en schreef een overzicht van de stand van zaken over hoe compostering van polymeren kan worden beoordeeld in simulaties, of door scenario's uit de praktijk.

Zo’n uitgebreid overzicht bestond nog niet in huidige literatuur, waardoor het andere wetenschappers helpt bij het ontwerpen van nieuwe biologisch afbreekbare kunststoffen.

Het artikel verscheen onder de titel ‘End-of-life biodegradation? How to assess the composting of polyesters in the lab and the field’ in Waste Management, een toonaangevend interdisciplinair tijdschrift. De studenten werden begeleid en ondersteund door onderzoekers Hubert Gojzewski en Frederik Wurm van de vakgroep Sustainable Polymer Chemistry binnen de TNW-faculteit.


De publicatie van de studenten is hier te lezen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.