Hoe halen we de (werk)druk van de ketel?

| Redactie

Vergaderen tijdens de lunch, projectvoorstellen schrijven, hybride colleges geven en voor het slapen gaan nog even je mail checken. De werkdruk op de UT is hoog en daarom organiseert U-Today in samenwerking met Studium Generale een discussie over werkdruk, op woensdag 14 september in de Vrijhof.

Hoogleraar Wiendelt Steenbergen blogt er al sinds 2019 fanatiek over; hoe de torenhoge werkdruk de universiteit en haar personeel stevig in de greep houdt. Sindsdien verschenen er vanuit het college van bestuur vele plannen om de werkdruk aan te pakken. Maar wat is daarvan ten uitvoer gebracht en hielpen die ook? Is het wel een probleem om vanuit de organisatie aan te pakken, of moet je er vooral als individu mee aan de slag? En ligt het eigenlijk niet gewoon aan onze cultuur? Kortom; er valt genoeg om over te praten met elkaar.

Hoogleraar Wiendelt Steenbergen zal op 14 september zijn visie op de werkdruklast geven, evenals CvB-lid Machteld Roos en HR-directeur Hans Oeloff. We doen verder een oproep aan zoveel mogelijk UT-medewerkers om te komen luisteren, en mocht je dat willen; kom jouw verhaal vertellen. Of misschien heb je vragen of een boodschap aan het bestuur?

Je bent van harte welkom op woensdag 14 september, van 16.00 tot 17.30 uur in de Agora van de Vrijhof. Na afloop is er mogelijkheid om nog even na te praten met een hapje en drankje.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.