Thema Kick-In 2022: Take the Leap

| Rense Kuipers

Take the Leap, dat is het thema van de Kick-In van volgend jaar. De commissie kondigde het thema vanmiddag aan in een online voorstelling. ‘We willen studenten helpen uit hun comfortzone te stappen en de sprong in het diepe te wagen.’

Een themapresentatie anno 2021 betekent al snel geen bomvolle Agora en geen aansluitende constitutieborrel. De omikronvariant en bijbehorende maatregelen dwongen de Kick-In commissie om hun themapresentatie online te delen. Via een livestream op Vimeo maakten ze het thema van de introductieperiode komend jaar bekend.

Studentenleven in show gegoten

Traditiegetrouw ging aan die onthulling wel een hele voorstelling vooraf. De commissieleden kropen daarvoor allen in een rol: de kamerzoekende scholier, de verliefde huisgenoten, de student met te veel hobby’s, de nerveuze bijna-bestuurder en de (te) volwassen bijna-burger.

Zo sneden de commissieleden tijdens de liveshow, afgewisseld met voorgemonteerde filmpjes, allerlei tijdelijke en tijdloze aspecten van het Enschedese studentenleven aan: het kiezen van een studie, de huidige kamernood, hoe te hospiteren, de veelheid aan verenigingen, de ups en downs van een bestuursjaar… Uiteraard in vloeiend Dunglish en gepaard met de nodige knipogen en kostelijk acteerwerk.

Screenshots van de voorstelling.

‘De sprong wagen’

Aan het eind van de show was het moment suprème daar: de onthulling van het thema van de komende editie van de Kick-In. De keuze viel op ‘Take the Leap’. ‘De Kick-In is voor veel studenten de start van een nieuw hoofdstuk in hun leven. Ze verruilen de geborgenheid en veiligheid van hun ouderlijk huis voor iets onbekends’, zo legde commissielid Esther Schakel uit. ‘Het kan beangstigend zijn om uit je comfortzone te stappen. Laten we studenten ondersteunen in deze spannende transitie en ze welkom heten binnen onze UT-gemeenschap. We willen dat de nieuwe studenten hun tijd nemen om nieuwe interesses en kansen te ontdekken, in Enschede en op de UT. We willen dat ze die sprong in het diepe wagen.’

Na een boodschap van rector Tom Veldkamp, die de commissie expliciet succes wenste met de aankomende Winter Kick-In, sloot de commissie af met een bedankje aan de betrokken medewerkers en het thuispubliek. En, als kers op de taart, konden de bloopers niet ontbreken.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.