Veni-beurzen voor twee UT-wetenschappers

| Redactie

UT-wetenschappers Annika Betken en Hans-Christian Ruiz Euler ontvangen een Veni-subsidie van onderzoeksfinancier NWO. Met de beurs van maximaal 250 duizend euro kunnen ze drie jaar lang hun eigen onderzoek verder ontwikkelen.

Universitair docent Betken is werkzaam binnen de faculteit EEMCS en verdient haar beurs met het onderzoek Lange correlaties of structurele veranderingen? Daarin richt ze zich op de vraag of afwijkingen in tijdreeksen worden veroorzaakt door structurele veranderingen of door lange correlaties over de tijd. Haar onderzoek geeft een wiskundige oplossing.

Het onderzoek van Ruiz Euler, werkzaam bij het Center for Brain-Inspired Nano Systems (BRAINS), heet Efficiënte AI met op materiaal gebaseerde neurale netwerken. Die technologie kan volgens hem de volgende generatie efficiënte AI-systemen voor edge computing en autonome systemen mogelijk maken, zoals autonoom rijden en IoT.

Veni

Veni is de kleinste beurs binnen het NWO-talentprogramma (Veni-Vidi-Vici) en bedoeld voor pas gepromoveerde onderzoekers. In totaal kregen 89 onderzoekers een beurs toebedeeld. Hoeveel voorstellen er werden ingediend is onduidelijk, vanwege de noodgedwongen aanpassingen in de planningen. Dat overzicht volgt in 2022.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.