Flexwoningen Witbreuksweg moeten in februari klaar zijn

| Stan Waning

In februari kunnen de eerste studenten hun flexwoning aan de Witbreuksweg betrekken. Dat maakten de betrokken partijen vandaag bekend. Ook is er een samenwerkingsovereenkomst getekend voor permanente woningen, op het Kennispark en op de campus.

In de loop van augustus ontwikkelde de kamernood zich tot een waar hoofdpijndossier. De situatie leidde zelfs tot een dringend advies van het college van bestuur aan studenten, die nog geen kamer hadden, om hun inschrijving te heroverwegen. Een maand later kondigde de UT aan dat een containercomplex aan de Witbreuksweg in oktober een oplossing zou bieden voor zo’n 200 studenten. Oplevering in oktober werd niet gehaald, maar als alle procedures en de montage rond zijn, kunnen de eerste studenten medio februari hun woning betrekken.

De flexwoningen zijn minimaal zeven jaar in te zetten voor huisvesting van studenten. De woningen hebben een oppervlakte van 28 m2 en beschikken over een eigen douche, toilet, keuken en voordeur. Studenten kunnen huurtoeslag aanvragen en zowel nationale als internationale studenten komen in aanmerking. Studenten met een spoedaanvraag krijgen voorrang. De aanleg van de fundering is al in gang gezet.

Naast de tijdelijke woningen komen op het Kennispark ook woningen voor een bredere doelgroep. De bouw van de woningen moet talent binden aan de regio. Aan de Hengelosestraat wordt in er 2024 begonnen met de aanleg van zo’n 200 woningen voor young professionals, promovendi en medewerkers van bedrijven op het Kennispark. In 2022 start daarnaast de bouw van zo’n negentig permanente woningen voor studenten op de campus, vermoedelijk aan de Boulevard.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.