Aanleg 200 containerwoningen begonnen

| Redactie

Aan de Witbreuksweg is een start gemaakt met de aanleg van het grondwerk voor de containerwoningen, bestemd als woonruimte voor 200 studenten. Wanneer de bouw gereed is, weten de betrokken partijen niet.

De Witbreuksweg ligt aan de noordzijde van de campus, achter de Langenkampweg. Eind september kondigde de UT samen met de gemeente Enschede, Twente Board en wooncorporaties aan dat daar op korte termijn – ‘in de loop van oktober’ – 200 flexwoningen zouden verschijnen. Het plaatsen van studenten zou gebeuren op basis van urgentie, reisafstand en – als de vraag het aanbod zou overstijgen – loting.

Dat de aanleg vertraging oploopt is duidelijk, maar hoe lang woningzoekende studenten nog moeten wachten is niet duidelijk. De betrokken partijen kunnen geen uitsluitsel geven over wanneer de bouw gereed moet zijn, maar de start is inmiddels gemaakt. Graafmachines zijn aan het grondwerk begonnen. Wat de snelheid van de aanleg ten goede moet komen, is dat tussen 2004 en 2009 op een veld zogeheten AZC-woningen stonden, afkomstig van een asielzoekerscentrum in Uithuizen. Dat maakt dat de infrastructuur voor de woningen grotendeels al aanwezig is.

In de loop van augustus ontwikkelde de kamernood zich tot een waar hoofdpijndossier. De situatie leidde zelfs tot een dringend advies van het college van bestuur aan studenten die nog geen kamer hadden om hun inschrijving te heroverwegen. Het is niet duidelijk hoeveel studenten nog zoeken naar woonruimte, maar dat aantal ligt in ieder geval onder de 200.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.