UT-studenten geven ‘thuisstuderen’ dikke onvoldoende

| Redactie

Als het aan medewerkers ligt, is deels thuiswerken een blijvertje. Studenten keren veel liever terug naar het ‘oude normaal’. Dat blijkt uit de indicatieve resultaten na een enquête van U-Today in samenwerking met onderzoeksbureau Newcom.

Photo by: RIKKERT HARINK

De resultaten uit dit vervolgonderzoek bevestigen het beeld dat naar voren kwam uit het eerdere onderzoek van U-Today en Newcom, afgelopen jaar. Nu zeggen verhoudingsgewijs zowel studenten als medewerkers meer last te ervaren van de crisis. Eerder was dan bijna de helft bij de studenten, nu is het tweederde. En waar vorig jaar nog een kwart van de medewerkers veel last ervoer, is dat nu vier op de tien.

Zware onvoldoende voor thuisstuderen

Ook blijven studenten thuisstuderen een onvoldoende geven; dat cijfer is gedaald van een 4,9 naar een 4,3. De helft doet ook minder aan hun studie. Studenten verwachten dat thuisonderwijs (voor een deel) zal blijven na de crisis, maar veel studenten hunkeren naar de situatie zoals die was in het ‘oude normaal’.

Voor het personeel geldt dat ze niet bepaald te spreken zijn over de werkdruk en de werk-privébalans. Maar een goede 60 procent blijft wel graag één of twee dagen thuiswerken na de crisis. Die uitkomst is in lijn met het eerdere medewerkersonderzoek van de UT.

Cijfers indicatief

Aan het vervolgonderzoek deden studenten en medewerkers mee van zeven instellingen uit het hoger onderwijs. Onderzoeksbureau Newcom voegde de resultaten samen tot een benchmark van 607 studenten en 743 medewerkers. 84 studenten en 71 medewerkers van de UT namen deel aan het onderzoek. Een belangrijke kanttekening daarom: de cijfers geven een goede indicatie, maar zijn niet representatief voor de totale populatie.

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.