Julianapenning voor Trudie Hondelink

| Marieke Enter

Ze wordt al jarenlang op handen gedragen door vrijwel iedereen binnen de UT, maar nu is er ook formele erkenning voor Trudie Hondelink: vanwege haar bijzondere verdiensten voor de UT kreeg ze vanochtend de Julianapenning uitgereikt.

In een coronaproof setting kreeg Trudie Hondelink haar Julianapenning uitgereikt.

De Julianapenning bestaat sinds 2000 en is een eerbetoon aan mensen met buitengewone verdiensten voor de Universiteit Twente. Dat de grenzeloos vriendelijke Hondelink een geknipte kandidaat is voor deze erepenning, zal iedereen kunnen beamen die weleens meedoet aan een UT-Kringactiviteit of binnenloopt bij Boerderij Bosch. ‘Voor de UT-Kring is Trudie van onschatbare waarde. Maar eigenlijk is ze dat voor de hele UT. Medewerkers, oud-medewerkers, studenten: iedereen loopt met haar weg. Als íemand staat voor het creëren van gemeenschapszin, saamhorigheid en wij-gevoel, binnen alle geledingen van de universiteit, dan is het Trudie wel’, aldus UT-Kringvoorzitter Dirk de Groot.

De Julianapenning dankt zijn naam aan voormalig koningin Juliana, die destijds de officiële opening verrichte van de Universiteit Twente. Toekenning gebeurt op onregelmatige basis en alleen per besluit van het college van bestuur. Normaliter is het ook een van de CvB-leden die de penning persoonlijk overhandigt, maar vanwege de bijzondere omstandigheden nam UT-Kring voorzitter De Groot deze keer die honneurs waar.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.