Onderzoek naar welzijn UT’ers in crisistijd

| Rense Kuipers

Het college van bestuur maakt de komende weken werk van een corona-gerelateerd welzijnsonderzoek onder studenten en medewerkers. Dat deelde vicevoorzitter Mirjam Bult mee aan de universiteitsraad vanochtend.

Dat de crisis erin hakt bij mensen, mag geen verrassing heten. Een recent onderzoek onder leden van studievereniging Sirius toonde al ‘mentale uitputting’ bij studenten. Ook medewerkers spreken over ‘intensieve weken’ en ‘armoediger contact’.

Het college van bestuur wil nu weten wat het effect is van de crisis op het welzijn van studenten en medewerkers. ‘Het gaat ons niet om het definiëren van symptomen, maar om het identificeren van oorzaken’, kondigde Bult vanmorgen aan.

Omdat collega-universiteiten soortgelijke onderzoeken opstarten, hoopt de vicevoorzitter zowel intern als extern een goed beeld te krijgen. ‘Met de resultaten willen we niet alleen het welzijn van onze studenten en medewerkers bevorderen, maar ook kijken welke financiële middelen en faciliteiten daarvoor nodig zijn.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.