Nu uit: 4TU Carrièrespecial

| Redactie

Solliciteren in coronatijd? Ga er maar aan staan als bijna- of pas afgestudeerde. Deze tweede editie van de 4TU Carrière Special staat daarom bomvol tips over hoe je dat kunt aanpakken. Het is een bijzondere uitgave, omdat het magazine geproduceerd en gepubliceerd werd in een periode van crisis. Maar bovenal beseften wij, de redacties van de vier technische universiteiten, dat jij als banenzoeker best een beetje hulp kunt gebruiken nu.

In dit nummer vind je daarom veel informatie over ‘het nieuwe werken’. Onder andere praktische adviezen voor digitaal solliciteren. Verder komt een verhaal aan bod over de gevolgen van de coronacrisis voor de arbeidsmarkt. Goed om alvast te weten: universiteiten, zeker technische, zijn randvoorwaardelijk voor innovatieve ecosystemen. Het zijn woorden van Paul van Nunen, verbonden aan Brainport Development in Eindhoven. ‘Uiteindelijk zullen we het verdienvermogen in Nederland moeten versterken door de koppeling van nieuwe kennis aan nieuwe producten. Gelukkig hebben we die goede universiteiten’, aldus Van Nunen.

Verder berichten we over ondernemerschap, start-ups en de  carrières van onze alumni. Louise O. Fresco, voorzitter van de 4TU Federatie en voorzitter college van bestuur van de universiteit van Wageningen, trapt af met de volgende woorden: ‘Op het moment dat de wereldeconomie tot stilstand komt en onze campussen gesloten zijn, verschijnt deze carrièrespecial om onze studenten te laten zien dat hun diploma een wereld aan onbegrensde mogelijkheden biedt.’

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.