Uraad pleit voor zachtere landing nieuwe studenten

| Jelle Posthuma

De Uraad vroeg woensdagochtend extra aandacht voor een zachte landing in de eerste periode van het studentenleven. Zij pleit voor het inwinnen van professioneel advies.

Photo by: Jellien Tigelaar

University council calls for smooth landing new students

The University Council asked for extra attention for the first period of student life (during and after the Kick-In). The Council calls for professional advice.

Na het lezen van de evaluatie van de afgelopen Kick-In bleef er één ding hangen bij Puck Kemper (Ureka), zei ze woensdag tijdens de Uraad. ‘Hoe zit het met studentenwelzijn en ondersteuning tijdens en vlak na de Kick-In? Een geheel nieuwe omgeving kan namelijk voor behoorlijk wat stress zorgen bij de nieuwe studenten. Daar valt volgens ons nog een hoop te winnen. Het is een goed idee om op dit vlak professioneel advies in te winnen.’

Rector Thom Palstra was blij met deze inbreng: ‘Zeker voor buitenlandse studenten is het een intensieve periode. Er zijn al een hoop professionals betrokken bij de organisatie van de Kick-In. Daarom de vraag: aan wat voor specialisatie denk je precies?’ Kemper: ‘Iemand die gespecialiseerd is in de psychologische vragen en behoeftes van studenten. Deze expertise mist nu nog bij de Kick-In.’

Deze expert moet zich volgens Jelle Ferwerda (Campus Coalitie) niet alleen beperken tot de periode rondom de Kick-In. ‘Het gaat om de vraag hoe we inclusief zijn voor studenten met verschillende achtergronden. Dat geldt niet alleen voor de Kick-In. Het is een visie voor de lange termijn.’ Het CvB neemt het advies van de Uraad ter harte, liet Palstra weten.