Solar Team Twente gaat door met zonneracen

| Redactie

Het Solar Team Twente doet ook in 2021 mee aan de volgende editie van de World Solar Challenge. Sinds 2005 verschijnt de Twentse zonneauto aan de start in Australië, tot op heden zonder eindoverwinning.

Photo by: Jérôme Wassenaar

Solar Team Twente continues 

Solar Team Twente will participate in the next edition of the World Solar Challenge in 2021. Since 2005, the solar car of Twente has appeared at the start in Australia, to date without a final victory.

Vorig jaar lag de Twentse zonneauto op titelkoers, maar belandde door een hevige rukwind op de vierde racedag in de berm: einde oefening voor de studenten. Ondanks deze tegenslag doet het team mee aan de volgende editie in 2021, zo meldt Tubantia. Hoofdpartners UT, Saxion, ROC en Thales blijven de studenten ondersteunen en investeren minimaal dezelfde bedragen in de zonnewagen als het afgelopen jaar.

Volgens UT-woordvoerder Jochem Vreeman is daar wel een voorwaarde aan verbonden. In 2021 moet het nog duurzamer. Het team wil de ecologische voetafdruk verkleinen. Hierbij valt te denken aan een compensatie van de vliegreis naar Australië en de inzet van elektrische auto’s in het begeleidende konvooi. Daarnaast gaat het team nauwer samenwerken met de andere UT-studententeams.

De World Solar Challenge is een tweejaarlijkse race van ruim 3000 kilometer dwars door de Australische outback. Aan de wedstrijd doen enkel auto's op zonne-energie mee, die het in twee verschillende klassen tegen elkaar opnemen.