UT wil niet in zee met Camelot

| Rik Visschedijk

Voor de herontwikkeling en verhuur van de wooneenheden in de Drienerburght wil de UT niet in zee met voorkeurspartner Camelot, omdat de relatie ‘moeizaam’ zou zijn. De studenten van University College ATLAS huren de woningen straks van wooncorporatie de Veste.

Een artist impression van de nieuwe Drienerburght.

Thuisbasis University College Atlas

Het voormalige hotel Drienerburght krijgt een herontwikkeling, waarmee het de thuisbasis van University College Atlas wordt. De bachelorstudenten studeren op de bovenverdiepingen en komen in 59 aangepaste hotelkamers te wonen. De huurprijs bedraagt 275 euro per maand. De bedoeling is dat ATLAS in het eerste kwartaal van 2020 naar Drienerburght verhuist.

Dit staat in een voorgenomen besluit van het CvB over de renovatie van de Drienerburght, dat de Uraad aanstaande woensdag bespreekt. Uit het informatiestuk: ‘Although Camelot is a preferred partner for furnished rooms, cooperation is currently difficult and the UT wants to consider how to cooperate in de the future.’ De UT kiest er daarom voorlopig voor om de huidige eigenaar en dochteronderneming Technopolis Twente Onroerend Goed de herontwikkeling te laten doen. Wooncorporatie De Veste is in beeld om de exploitatie op zich te nemen.

‘Professioneel en zorgvuldig’

Wat precies de ‘moeilijkheden’ zijn tussen de UT en Camelot, blijft in het midden. UT-woordvoerder Bertyl Lankhaar zegt daarover: ‘De gekozen formulering in het Engels geeft niet de werkelijkheid weer en verdient een nuancering. De relatie met Camelot is professioneel en zorgvuldig. Daar heeft iedereen baat bij. We hebben binnenkort een gesprek over de invulling van de toekomstige samenwerking.’ Vragen over het passeren van Camelot, de moeilijke samenwerking en wie daar eventueel de dupe van zijn, wil Lankhaar niet beantwoorden.

Rianne Kole, communicatiemedewerker bij Camelot, zegt dat de verhuurder graag met de Drienerburght aan de slag wil. ‘Toen we begonnen met de Hogekamp gaven we al aan meer projecten op de campus te willen doen, want er is behoefte aan dit type huisvesting. De Hogekamp is klaar en alle units zijn verhuurd, dus we kijken verder. Medio oktober spreken we elkaar hierover weer.’ Over de moeizame relatie wil Kole niet veel kwijt. ‘Het staat in een document van de UT, maar wat ons betreft is de relatie prima. Ik begrijp dat dit een voorgenomen besluit is. Hierover zullen we het medio oktober vast verder hebben.’  

Woongarantie

Camelot is sinds medio 2018 actief op de campus, waar het de studentenkamer in de Hogekamp exploiteert. Een groot deel van die kamers is gereserveerd voor niet-Europese studenten die een woongarantie krijgen van de UT. De opstart ging niet vlekkeloos. Zo moesten studenten in eerste instantie een jaar huur in één keer overmaken en was de borg tweeduizend euro. Op verzoek van de UT werden die voorwaarden aangepast. Dit voorjaar eisten Hogekamp-bewoners driehonderd euro aan de online portal MyCastle en schoonmaakkosten terug. Dat lukt deels: ze kregen 200 euro retour die te veel was betaald voor de portal.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.