Hogekamp-bewoners krijgen geld terug

| Rense Kuipers

Bewoners van de Hogekamp die enkele weken geleden in een brief aan Camelot een bedrag van 302,50 euro terugeisten, krijgen een fors deel terug. Voor nu gaat het om een bedrag van 202,50 euro voor de online portal MyCastle.

Hogekamp residents get money back from camelot

Residents of the Hogekamp who reclaimed a sum of €302,50 a few weeks ago in a letter to Camelot will receive a substantial refund. For the time being, they get an amount of €202,50 for costs of the online portal MyCastle. Camelot is still considering the remaining 100 euros - intended for cleaning.

Over de resterende 100 euro – bestemd voor schoonmaak -  beraadt Camelot zich nog. Dat blijkt uit een brief die de bewoners ontvingen. De verhuurder geeft 202,50 euro terug voor ‘eenmalige opstartkosten’. Daarnaast biedt Camelot ‘als blijk van waardering’ richting de bewoners hun een CJP-cultuurkaart aan. Of de campusbewoners ook nog de schoonmaakkosten à 100 euro vergoed krijgen, moet nog blijken uit onderzoek.

Aanleiding voor het geschil tussen huurders en verhuurder was een uitspraak van een Amsterdamse kantonrechter in maart. Die stelde toen tien bewoners van het Wasa Student Village die een zaak hadden aangespannen tegen Camelot in het gelijk, waarna de Hogekamp-bewoners en masse een soortgelijke regeling wilden. Dat is ze nu in ieder geval deels gelukt.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.