Tijdelijke, extra werkplaats voor werktuigbouwkunde

| Rense Kuipers

De opleiding werktuigbouwkunde krijgt per september een nieuwe, tijdelijke werkplaats achter de Horst. De uitbreiding is nodig om het groeiende aantal werktuigbouwkundestudenten op te vangen.

Een schets van hoe de werkplaats eruit moet komen te zien.

new, temporary workplace for mechanical engineering

Mechanical Engineering will get a new, temporary workplace behind the Horst in September. The expansion is needed to accommodate the growing number of mechanical engineering students.

De instroom aan WB-studenten groeit sterk de laatste jaren. En in september begint de gezamenlijke bacheloropleiding met de VU. Daarom heeft de opleiding dringend behoefte aan meer werkplaatsruimte, stellen Ray Klumpert en Nico-Tom Pen van de dienst Campus & Facility Management. ‘De huidige werkplaats biedt ruimte voor maximaal 210 studenten’, vertelt Klumpert. ‘Daarmee zit de opleiding echt aan het maximum op dit moment. Met een tijdelijke hal is WB in ieder geval voor de komende drie jaar uit de brand geholpen.’

800 vierkante meter

De hal met daarin onder meer draaibanken, freesmachines en lasersnijders, komt op het oude CAD-terrein (Centraal Afval Depot) aan de Achterhorst, op steenworp afstand van het Horstcomplex. De fundering ligt er al, goed voor een oppervlakte van 800 vierkante meter. Bouwbedrijf Dura Vermeer buigt zich over de constructie van de werkplaats. Totale kosten: 1,5 miljoen euro.

Permanente plek

De dienst Campus & Facility Management kijkt samen met de faculteit ET ook naar een toekomstbestendige oplossing, aldus Pen. ‘Tussen de Kleinhorst en Noordhorst is een mogelijkheid voor een permanente plek, maar het moet nog blijken of dat daadwerkelijk een project wordt, ook vanuit financiële overwegingen.’ De tijdelijke werkplaats die nu gebouwd wordt, zal in dat geval een ander doel krijgen, vult Klumpert aan. ‘Een halletje is nooit weg.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.