U-Today wint prijs voor verhalen over internationale bachelors

| Redactie

Voor de serie artikelen over internationale bachelors met psychische problemen, ontving U-Today vanmiddag in Eindhoven de derde prijs van de Kring Award. De awards van de Kring van Hoofdredacteuren gaan jaarlijks naar de beste verhalen uit de hoger onderwijsmedia.

De eerste prijs was voor het Erasmus Magazine van de Erasmus Universiteit. Zij schreven een serie verhalen over studentenkameroplichters en gingen daarvoor undercover. De universiteitskrant van Groningen ontving de tweede prijs voor haar tweeluik over vooroordelen en foute grappen waar internationals tegenaan lopen.

‘Sterk dossier, vasthoudend bijgehouden’

De jury, bestaande uit Bas Belleman (hoofdredacteur Keuzegids), Lucas van Houtert (hoofdredacteur Brabants Dagblad) en Petra Vissers (redacteur onderwijs bij Trouw), prees U-Today en auteur Rik Visschedijk voor het naar boven halen van het rapport over de psychische problemen en het vervolgens uitdiepen van het daarin geconstateerde probleem. ‘Het is nogal schokkend: een op de drie studenten van buiten de Europese Unie heeft ernstige problemen. Dat is een enorm aantal. En wie neemt het voor hen op als het niet het universiteitsblad is? Sterk dossier, vasthoudend bijgehouden. En de redactie durft stelling te nemen zonder de nuance uit het oog te verliezen’, aldus de jury.

Goede journalistiek

Maaike Platvoet, hoofdredacteur van U-Today, is trots op het winnen van de prijs én haar redactie. ‘Goede journalistiek in het hoger onderwijs is ontzettend belangrijk. Deze serie verhalen van collega Rik Visschedijk tonen de relevantie aan van een onafhankelijk nieuwsmedium binnen de UT.’

Met de award ontvingen de winnaars ook een geldbedrag van respectievelijk:  250 euro, 150 en 100 euro.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.