Vijftig mille voor studentenbedrijf LoCoMoGo

| Redactie

Het Dutch Student Investment Fund (DSIF) investeert 50 mille in UT-start-up LoCoMoGo, het bedrijf van studentondernemer Kibet Kipkemoi. De masterstudent Embedded Sytems ontwikkelt een speelgoedtrein die kinderen - op speelse wijze - de basis van programmeren leert.

fifty thousand euro for student company LoCoMoGo

The Dutch Student Investment Fund (DSIF) invests fifty thousand euro in UT start-up LoCoMoGo, the company of student entrepreneur Kibet Kipkemoi. The master's student Embedded Sytems is developing an interactive toy train that teaches children the basics of programming.

De investeerder heeft grote verwachtingen van LoCoMoGo, omdat de programmeerbare trein kinderen al vroeg een voorsprong geeft in logisch denken en programmeervaardigheden. Met de speelgoedtrein kunnen kinderen het treinspoor digitaal of op papier uittekenen en het gedrag van de locomotief beïnvloeden.

DSIF is een initiatief van de Student Union, samen met Saxion, Novel-T, Cottonwood Technology Fund en de onderneming Golden Egg Check. DSIF investeert maximaal vijftig mille in start-ups van bachelor-, master- en PhD-studenten of recent afgestudeerden van de UT en Saxion.  

Het is de tweede investering van DSIF. Begin 2017 maakte het fonds hetzelfde bedrag over naar spin-off Grasp, een expert in big data-analyse van geschreven content.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.