Nieuwe sportvelden deze zomer

| Rense Kuipers

Eerder dan gepland gaat het hockeyveld van DHC Drienerlo op de schop. Komende zomer wordt een volledig nieuw waterveld aangelegd voor de hockeyers. De tennissers van Ludica krijgen vier nieuwe gravelbanen.

Photo by: Arjan Reef

In eerste instantie stond de renovatie van het verouderde hockeyveld gepland voor volgend jaar. Het college van bestuur haalde dit project naar voren, daarom ligt er in september 2018 al een nieuw waterveld (dicht kunstgras met een laag water en zonder zandvulling) voor de hockeyers.

Ook de tennissers van TC Ludica krijgen vernieuwde faciliteiten. De vier kunstgrasbanen worden deze zomer omgetoverd tot gravelbanen. Voor deze banen geldt hetzelfde als voor het hockeyveld: ze zijn verouderd en behoeven daarom renovatie. Naast deze vier banen heeft Ludica nog beschikking over zes smashcourtbanen.

Manegeveld

Momenteel staat het zogenaamde manegeveld (tegenover Boerderij Bosch, red.) in de steigers, om gerenoveerd te worden tot multifunctioneel veld voor lacrosse en hockey. Voordat dit project opgeleverd kan worden, moet de Nederlandse hockeybond nog formeel goedkeuring geven of de ondergrond geschikt is om wedstrijden op te spelen. Die reactie hoop de UT op korte termijn te krijgen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.