Als vrijwilliger naar Indonesië

| Cyrine Beune

Go Indonesia, zo heet het nieuwste project van studentennetwerk AIESEC. Deelnemers kunnen als vrijwilliger Engelse les verzorgen in Indonesië.

Bestuurslid en communicatiestudent Lennart Borau (22): ‘We hopen zo’n vijf mensen naar Indonesië te sturen, maar als het kan natuurlijk meer.’ Veel studenten blijven echter haken op het daadwerkelijk aanmelden. Borau: ‘Er zijn genoeg geïnteresseerden. Maar het vervolgens aanmelden en de gegevens invullen, is voor een groot deel al te veel moeite. Uiteindelijk blijven er vaak zo rond de vijf studenten over die daadwerkelijk vertrekken.’

Een beetje pech

Om de studenten toch enthousiast te krijgen, organiseerde het bestuur de afgelopen dagen allerlei acties, zoals een aantal foodstands. Helemaal vlekkeloos verliep dat niet. Toen de bestuursleden een versierde kraam buiten neerzette, werd deze meegenomen door vuilnismannen. De AIESEC-leden probeerden de stand nog te redden, maar het mocht niet baten.

Verblijfplek, visa en voedsel

Studenten die als vrijwilliger naar Indonesië willen afreizen, betalen een bijdrage  en bekostigen hun eigen vliegticket. ‘Het bedrag is laag, zeker in vergelijking met andere vrijwilligersorganisaties. AIESEC is non-profit, dus wij verdienen er niks aan. De eigen bijdrage is voor het verblijf, visa en voedsel’, aldus Borau.

Klik hier om je aan te melden.