Straks eet je Italiaans in de Ravelijn

| Rense Kuipers

Italiaans eten in de Ravelijn en een juicebar in de Technohal. Het zijn de eerste plannen van Appèl, de nieuwe cateraar op de UT. Hans Zwartkruis, salesmanager bij Appèl, ziet de campus namelijk als één grote foodcourt: ‘Iedere horecagelegenheid krijgt een eigen concept.’

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Wat voor cateraar krijgt de UT met Appèl?

‘Eén die volgens ons qua karakter goed past bij de universiteit. En we zijn bekend met hogeronderwijsinstellingen. Zo cateren we ook al op hogeschool Saxion. Wij hechten waarde aan vers, gezond, ambachtelijk, duurzaam en transparant. Dat sluit aan bij een vooruitstrevende universiteit en zo hebben we ons concept in de aanbestedingsprocedure ook gepresenteerd aan de UT.’

Kun je meer vertellen over het concept? Het woord ‘uniek’ is veelvuldig gevallen.

‘Het FoodCity-concept dat we voor de UT hebben bedacht is nergens anders te vinden. We zien de campus als één grote foodcourt en zo willen we ons concept hier invullen. Dat betekent dat iedere locatie een uniek karakter met roulerende foodconcepten krijgt. Zo sluiten we aan op de doelstelling van de UT. Die vindt dat catering moet bijdragen aan experimenteren, ontmoeten en ontdekken.’

Hoe gaan jullie dat invullen?

‘We hebben zeker al concrete plannen en er gaat een hoop veranderen. De twee grote locaties, de Waaier en Horst, krijgen een eigen foodcourt. In de Ravelijn zijn we van plan de coffee corner om te bouwen tot Italiaans restaurant. En we hebben wilde plannen met het Theatercafé in de Vrijhof. Die locatie moet meer het idee van een modern, hip café-restaurant uitstralen.’

‘Ook weten we dat er volop verbouwd wordt op de campus. Daar willen we op inspelen. Zo hebben we het idee om een juicebar in de Technohal neer te zetten. Dat past bij het health-cluster dat in dat gebouw komt.’

Plattegrondschets van de horecagelegenheid in de Horst.

Staan deze ideeën al in steen gebeiteld?

‘Nee, zo ver is het zeker niet. Deze week starten we gesprekken met de UT om tot een concrete invulling te komen. Maar dit is wel hoe we ons tijdens de aanbesteding aan de UT hebben gepresenteerd. Zonder concrete ideeën heb je overigens geen kans om zo’n aanbesteding te winnen.’

‘Er kan altijd een gat zitten tussen ons initiële aanbod en de wens van onze gasten. Dat moet de komende maanden blijken, als we de vraag van UT’ers gaan matchen aan ons aanbod. Het is een kwestie van aftasten en polsen of we in de goede richting zitten. Daar zetten we wel vaart achter, want vanaf 1 juli gaan we hier daadwerkelijk aan de slag. Als cateringspecialist weten we dat dit concept de juiste weg is.’

En mochten de wensen van UT’ers veranderen?

‘Dan spelen we daar snel op in. Mocht een concept niet aanslaan op een bepaalde locatie, dan kunnen we het omgooien. Dan kan het zo zijn dat het Italiaanse restaurant in de Ravelijn na een jaar een Spaanse tapasbar wordt. Het is voor ons belangrijk om regelmatig de wensen van gebruikers te blijven monitoren, zodat we waar nodig aanpassingen kunnen maken. Het contract is voor minimaal zeven jaar, dus we durven serieus te investeren.’

Niet onbelangrijk, hoe zit het met de prijzen?

‘Op productniveau is het lastig om daar nu al uitspraken over te doen. Wel kan ik zeggen dat we in alle outlets meerdere opties gaan aanbieden met diverse prijsstellingen. Oftewel, meer keuzes voor verschillende portemonnees.’

hoe zit het met de werknemers?

De cateringwerknemers die voor de huidige leverancier Sodexo werken, worden in principe overgenomen door Appèl. Arbeidsrechtelijk gezien heeft dat te maken met de overgang van onderneming, oftewel: een nieuwe eigenaar wordt automatisch werkgever van medewerkers die al in dienst zijn.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.