Roomspot: ‘Woningaanbod op één plek’

| Rense Kuipers

Een compleet overzicht van beschikbare woningen voor studenten en jongeren in Enschede en omgeving. Dat is het idee achter Roomspot, een website die sinds vandaag online staat.

Photo by: WDnet Agency

Initiatiefnemers zijn de gemeente Enschede, woningstichting De Veste, Stichting Jongeren Huisvesting Twente (SJHT), Saxion en de UT.

Versnipperd

‘Het woningaanbod voor jongeren en studenten is jaren redelijk versnipperd geweest’, licht directeur Marketing & Communicatie Atilla Kerpisci toe. Hij zat namens de UT in de stuurgroep van Roomspot. ‘We vonden dat het hoog tijd was voor een transparant en betrouwbaar platform met alle woningen op één plek.’

Iedereen tussen de 16 en de 30 jaar kan zich gratis inschrijven. De tweetalige website biedt voorlopig plek aan woningen die De Veste en SJHT aanbieden. ‘Voor de toekomst kijken we ook naar andere aanbieders en particulieren. Voorwaarde is wel dat aanbieders betrouwbaar moeten zijn’, aldus Kerpisci.

‘Snelheid en gemak’

Ook is het volgens Kerpisci de bedoeling dat op termijn de kamersite van de Student Union ook geïntegreerd wordt op Roomspot. ‘Het uitgangspunt is dat al het lokale aanbod op deze plek komt te staan, dus bijvoorbeeld ook de kamers van Camelot die in de Hogekamp komen’, aldus Kerpisci.

‘Het draait om een stukje snelheid en gemak voor kamerzoekers’, vervolgt de directeur Marketing & Communicatie. ‘Daar hebben we als UT ook belang bij, want we willen niet voor niets te boek staan als most welcoming university. We kunnen bijvoorbeeld tijdens de Open Dagen ruchtbaarheid geven aan dit platform.’ Een eerste promoactie staat al wel, weet Kerpisci. Wie een bericht op Facebook of Instagram deelt met de hashtag #Roomspotactie, maakt kans op een kamer make-over ter waarde van 1500 euro.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.