Eigen beurs voor oud-rector Ed Brinksma

| Redactie

De UT eert de pas afgetreden rector Ed Brinksma met een eigen beurs. De zogeheten ‘Brinksma Innovation Grant’ – afgekort BIG – is bedoeld voor een medewerker die een met een bijzonder onderwijsconcept komt.

Photo by: Rikkert Harink

Wie in aanmerking wil komen voor de BIG, moet een innovatief onderwijsontwerp bedenken. Bij voorkeur – zo zegt de universiteit – met betrekking tot een vak of module die wordt aangeboden op de UT.

Brinksma was immers in zijn achtjarige termijn als rector de ‘geestelijk vader’ van TOM, het Twents Onderwijsmodel. Daarin staan onder meer onderwijsinnovaties als projectonderwijs en ‘student-driven learning’ centraal.

Deadline: 1 juni

Wat het winnen van de Brinksmabeurs iemand oplevert? In ieder geval compensatie van 0,2 fte van de aanstelling gedurende een jaar. Ook kan diegene voor maximaal 2500 euro aan reizen of andere projectgerelateerde kosten declareren. En experts van het Centre of Expertise in Learning and Teaching (CELT) staan klaar om diegene verder te helpen.

Het indienen van een projectvoorstel kan tot 1 juni. Wie uiteindelijk de allereerste Brinksma Innovation Grant in de wacht sleept, maakt de UT bekend op de Onderwijsdag, op 19 oktober.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.