Solar Team Twente: ‘We zijn er klaar voor’

| Robin van Emmerloot

Met een team vol nieuwe gezichten gaat Solar Team Twente de World Solar Challenge in 2017 aan.

‘We zijn het eerste team dat naar buiten is gekomen met de bekendmaking van onze nieuwe equippe want we hadden simpelweg alles al geregeld’, vertelt een nuchtere Olivier Berghuis (21, technische bedrijfskunde), de teamleider van de nieuwe samenstelling van het Solar Team Twente. Met een spannende promovideo weten ze ook op social media het startschot te geven.

Het team bestaat dit jaar uit zeventien UT-studenten en drie Saxionstudenten. ‘Er is eigenlijk van alles wat’, weet Berghuis te vertellen. ‘Veel werktuigbouwkundestudenten wisten het Solar Team te vinden, maar ook een biomedische technologiestudent maakt deel uit van het nieuwe team.’ Berghuis is van oorsprong een technische bedrijfskunde student, maar huisgenoten spoorden hem aan mee te doen aan de zonnerace.

Take on the Dutch

‘De sfeer bij ons zal toch wel ‘Take on the Dutch’ zijn’ vertelt Berghuis met een glimlach. ‘Nederlandse Solar Teams hebben een hoge reputatie op de Bridgestone Solar Challenge. Bij de vorige editie wist het Twentse team nog de tweede plaats te pakken te krijgen.

Bij de aankomende editie bieden de strengere regelementen uitdaging voor het Twentse team. In het ontwerpen van de nieuwe auto moeten ze onder andere rekening houden met een minder aantal toegestane zonnecellen. Maar dat zit Mayke Been (21, PR/Marketing) niet dwars. ‘We zijn er klaar voor’, zegt ze vol trots.

In het voorjaar van 2017 wil het team de nieuwe bolide presenteren. Bridgestone Solar Challenge 2017 vindt plaats van 8 tot 15 Oktober 2017.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.