UT-studente vrijwilliger bij Samenloop voor Hoop

| Olaf de Kruijff

In de strijd tegen borstkanker wordt op 2 en 3 juli de 24 uurs-wandelestafette Samenloop voor Hoop in Hengelo gehouden. Jeanine Stoeten (24, gezondheidswetenschappen) zet zich in als vrijwilliger voor het evenement in het FBK-stadion.

De Samenloop voor Hoop wordt sinds 2006 jaarlijks gehouden bij 35 gemeenten in Nederland. Het eerste weekend van juli is het dus de beurt aan Hengelo, waar Stoeten ook vandaan komt.

'Nuttig maken'

Ze heeft een bijzondere reden om zich in te zetten voor het evenement. ‘Eind 2014 is bij mijn moeder borstkanker gediagnostiseerd en die is uitgezaaid naar haar botten. Naar omstandigheden gaat het nog goed, maar het is niet meer te genezen.’

Door het jaar heen heeft Stoeten het te druk met de Eredivisie-volleybal, waar ze speelt voor Eurosped-TVT. Stoeten: ‘Het seizoen is nu voorbij, dus ik wilde me nuttig maken voor andere dingen. Bij voorkeur voor iets waarmee je persoonlijke affiniteit hebt. Toen ik hoorde dat de Samenloop voor Hoop in Hengelo wordt gehouden, heb ik contact opgenomen met de organisatie.’ Stoeten zet zich in voor de volwassenenloop, haar moeder voor de kinderloop, die 24 minuten duurt.

Teams

Bij de wandelestafette legt elke deelnemer 15 euro in om mee te doen, dat zal worden geschonken aan het KWF. Daarnaast zijn er teams die acties op poten zetten om nog meer geld binnen te halen.

‘Er is bijvoorbeeld een groep die van alles gaat verkopen op de stands’, zegt Stoeten. ‘Bijvoorbeeld kaarsenzakken van 5 euro voor de kaarsenceremonie om 11 uur ’s avonds. Daar kun je een kaart aanhangen en dan wordt er een half uur rondgelopen met jouw boodschap. Daarnaast is de eerste ronde speciaal, want die wordt gelopen door kankerpatiënten of mensen die de ziekte hebben overwonnen. Bovendien worden er veel activiteiten omheen geregeld en is er van 1 uur op 2 juli tot 1 uur op 3 juli genoeg te doen!’

Inschrijven

Het is nog mogelijk je in te schrijven met een team of jezelf in te zetten als vrijwilliger. Aanmelden kan tot zaterdag 18 juni en 28 juni is de laatste infoavond voor de vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen mailen naar [email protected].

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.