Wageningen voegt zich bij technische universiteiten

| HOP, Irene Schoenmacker

Wageningen Universiteit sluit zich aan bij het samenwerkingsverband van de technische universiteiten in Nederland. De zogenoemde 3TU gaat vanaf vandaag verder als 4TU.

De 3TU.Federatie was een samenwerkingsverband van de drie technische universiteiten in Nederland: Delft, Eindhoven en Twente. Vanaf vandaag voegt ook Wageningen zich bij deze groep en wordt de 3TU een 4TU.Federatie.

Bevestiging en formalisering

UT-collegevoorzitter en 3TU-voorzitter Victor van der Chijs ziet kansen in de samenwerking: ‘Het is een bevestiging en formalisering van de bestaande praktijk, waarin de universiteiten samenwerken. Er staan veel landelijke ontwikkelingen en beslissingen op stapel, zoals de Nationale Wetenschapsagenda en de vorming van een nieuw kabinet. Het is goed dat wij één blok vormen om er het maximale op het gebied van onderwijs en onderzoek uit te halen’.

Samenwerkingsverband

Het samenwerkingsverband van de TU’s werd opgericht in 2007 en leidde tot vijf gezamenlijke masteropleidingen en negen onderzoekscentra. Ook delen ze een datacentrum, waar Wageningen al aan meedeed.

De universiteiten verwachten dat er vanaf 2017 de eerste gezamenlijke activiteiten onder de vlag van 4TU zullen plaatsvinden. Ze voorzien vooral interessante samenwerking tussen technici, voedselonderzoekers en milieuwetenschappers.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.