Nieuwe educatieve master zaakvakken

| Rik Visschedijk

Een tweejarige educatieve master zaakvakken, die moet volgend collegejaar aangeboden worden op de UT. De universiteitsraad heeft vandaag met het voorstel van het college van bestuur ingestemd.

De nieuwe master is een integratie van de bestaande masteropleiding Public Administration en de eenjarige educatieve master LVHOM (Leraar Voortgezet Hoger Onderwijs Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen).

Behoefte vanuit ministerie

BMS-decaan Theo Toonen heeft hiervoor een voorstel gedaan, met steun van de lerarenopleiding ELAN. De decaan geeft aan dat de master aansluit bij de landelijke lerarenagenda. Den Haag wil de tweejarige educatieve master de hoofdroute maken voor academisch opgeleide leraren in het voortgezet onderwijs.

In de universteitsraadsvergadering zei rector Ed Brinksma blij te zijn met de instemming: ‘Het gaat om een behoefte vanuit het ministerie.’

Samenvoeging opleidingen

De aanvraagprocedure voor een nieuwe educatieve masteropleiding is versoepeld door de minister Bussemaker. Deze aanvraag moet onder die versoepelde voorwaarden vallen omdat het gaat om een samenvoeging van twee bestaande opleidingen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.