Bedrijvendagen van start met schaatsbaan

| Rense Kuipers

Met de traditionele kick-off stunt, geeft de organisatie van de Bedrijvendagen dinsdag officieel het startschot. Ze toverden het O&O-plein om tot ‘winter wonderland’, inclusief schaatsbaan.

Photo by: Jellien Tigelaar

Gedurende de dag bonden UT-studenten de schaatsen onder, genoten ze van oliebollen en chocolademelk en konden ze kijken een motorblok gemaakt van huishoudelijke apparaten. De organisatie wil deze openingsweek gebruiken om de bedrijvendagen – die tot eind maart duren – onder de aandacht te brengen.

Zo geeft voormalig politica Femke Halsema woensdag een lunchlezing, waarin ze ook vooruitblikt op haar autobiografie die op 8 maart verschijnt. Nieuw dit jaar is het Bedrijvendagen Debat, in de lunchpauze op vrijdag, in de Waaier.

College Tour + Lagerhuis

Volgens Joost de Graaf en Martijn van den Belt van het Bedrijvendagen-bestuur is dit een mix tussen tv-programma’s College Tour en Het Lagerhuis. ‘Professionals gaan met elkaar in discussie en je krijgt zelf de mogelijkheid om ze te vragen naar hun loopbaanervaringen. Aan de andere kant wordt alles wel in een mooi studentikoos jasje gestoken’, aldus Van den Belt.

De Graaf voegt toe: ‘Het debat is op academisch niveau, maar de aankleding is ludiek. Zo hebben we een pedel geregeld, bestaat het decor uit lege bierkratjes en maken we – om de vaart erin te houden – gebruik van een gong.’

Ondernemer?

De hoofdstelling van het debat is: ‘Gij zult ondernemer worden’. Een academicus, politicus, zakenman en een ondernemer gaan in debat over hun gekozen carrièrepaden. Vooraf krijgen bezoekers de vraag welke van de vier kanten ze nu zouden kiezen.

Na het debat krijgt het publiek dezelfde vraag voorgeschoteld. De debater die de grootste ‘shift of opinion’ veroorzaakt, wint het debat. Ook is er een publieksprijs voor degene die de beste of grappigste vragen stelt. Dat bepaalt de jury, bestaande uit ‘prominente Nederlanders’, zeggen De Graaf en Van den Belt met een knipoog.

Volgens de bestuursleden is het doel van het debat om studenten inzicht te geven in verschillende carrièrepaden. Om die reden zullen de vier debaters na het debat – in de stijl van College Tour – ook tips geven aan het publiek.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.