UT op 115e plaats in THE-internationaliseringsranking

| Rense Kuipers

Het Britse tijdschrift Times Higher Education zet de UT op de 115e plaats in hun wereldwijde ranking van de meest internationaal georiënteerde universiteiten. Van de acht Nederlandse universiteiten in de top 200 staat de UT op de derde plaats.

Enkele maanden geleden publiceerde Times Higher Education een algemene lijst van wereldwijd de beste universiteiten. Daarin maakte de UT een grote sprong ten opzichte van 2014: van plek 210 naar 149. Dat was mede te danken aan een verbeterde score bij de indicator ‘internationale uitstraling’.

Maastricht

De specifiekere ranglijst die het Britse tijdschrift vandaag publiceerde is gebaseerd op het aantal internationale medewerkers en studenten. Daarnaast is gekeken naar het aantal publicaties met minimaal één internationale coauteur.

De universiteit van Qatar voert de lijst aan, gevolgd door de universiteiten van Luxemburg en Hong Kong. Maastricht voert de Nederlandse universiteiten aan met een veertiende plaats, gevolgd door Delft op plek 90. De UT staat daar 25 plekken achter.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.