UT-student organiseert vrijwilligersworkshop

| Rense Kuipers

Masterstudent Jagvir Brar (Educational Science and Technology) houdt donderdag in de Ravelijn een workshop over Rumie. Dat is non-profitorganisatie, met als doel educatie betaalbaar en toegankelijk te maken voor kinderen.

Photo by: Jellien Tigelaar

De Canadese start-up Rumie doet dat door goedkope tablets met daarop een online database, LearnCloud, te sturen naar bijvoorbeeld vluchtelingenkampen. Met de #LearnSyria campagne wil de organisatie via LearnCloud relevante onderwijsstof aanbieden aan Syrische vluchtelingkinderen.

Behoeftes

Brar heeft met de workshop als doel te zoeken naar gratis online lesmateriaal, om dit in LearnCloud te uploaden. ‘Momenteel richt Rumie zich op Syrische vluchtelingen in Turkije’, vertelt Brar. ‘Leraren in de kampen geven de behoeftes aan, bijvoorbeeld wiskunde of Engels. Als vrijwilliger kun je helpen door tijdens de workshop het bijpassende studiemateriaal te vinden.’

De Canadees Brar kwam op het idee tijdens de Refugees@UT-denktank, georganiseerd door de Student Union, Studium Generale en UT Nieuws. Zelf kende hij voordat hij aan de UT kwam studeren in zijn thuisland een vrijwilliger bij Rumie. Zo werd één en één al snel twee.

Verschil maken

De workshop is volgens Brar een mooie manier voor studenten om iets te doen voor vluchtelingen. ‘Om geld vragen werkt waarschijnlijk minder goed, omdat studenten vaak een krap budget hebben. Door hiermee zo’n twee uur van je tijd te doneren, kun je een verschil maken.’


De workshop (neem je laptop mee) is op donderdag 10 december van 12.45 uur tot 14.30 uur in Ravelijn 2231.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.