Afstudeerprijzen: een tien en anderhalve opdracht

| Rense Kuipers

Een tien, drie negens en een 85. Daarmee sloten de winnaars van de afstudeerprijzen van collegejaar 2014/2015 hun studie af. Tijdens de opening van het academisch jaar kregen ze een oorkonde en een cheque van 1000 euro.

Per faculteit werden de studenten met de beste afstudeerscriptie maandagmiddag in het zonnetje gezet. De winnaars zijn: Mirjam Peek (TNW), Sjoerd Geevers (EWI), Mariska van Essen (CTW), Job Quint (BMS) en Babatunde Joseph Fagbohun (ITC).

Tien en cum laude

Mirjam Peek rondde eind vorig jaar haar opleiding technical medicine af met een 10. Ze deed haar onderzoek naar de behandeling van goedaardige borsttumoren bij het het Guy’s and St. Thomas ziekenhuis en het King’s College in Londen, waar ze nu haar promotieonderzoek doet.

Sjoerd Geevers rondde zijn opleiding applied mathematics cum laude af. Voor zijn scriptie over het simuleren van seismische golven kreeg hij een 9. Momenteel is hij aio bij de vakgroep mathematics of computational science, waar zijn onderzoek wordt gefinancierd door Shell.

Anderhalf onderzoek

Mariska van Essen (civil engineering and management) deed niet alleen haar eigen onderzoek, maar nam ook het onderzoek van iemand anders over bij het Virginia Tech Transport Institute in de VS. Voor haar scriptie over ontwikkeling en evaluatie van en route-keuzemodel kreeg ze een 9 en haar begeleider vond haar bij de beste 5 procent horen die hij ooit begeleid heeft. Nu is ze aan de slag als promovendus bij het centre for transport studies.

Job Quint (industrial engineering & management) deed onderzoek naar een carpoolmethode voor het bedrijf Significant. Hij ontwikkelde een model dat overlappende routes van medewerkers matcht en omrijden minimaliseert. Voor zijn scriptie kreeg hij een 9. Na zijn afstuderen is hij aan de slag gegaan bij het bedrijf First Consulting.

Babatunde Joseph Fagbohun rondde zijn opleiding applied earth sciences af met een 85 (van de 100) voor zijn scriptie. Hij bestudeerde de geologie van een studiegebied in Nevada met behulp van infraroodbeelden, om beter inzicht te krijgen in de aanwezigheid van koper en goud. Momenteel is Fagbohun werkzaam als Assistant ‎Lecturer aan de Federal University of Technology Akure in Nigeria.

TGS Award

Maaike Koenrades nam vanmiddag de TGS Award 2015 in ontvangst. Deze prijs is bedoeld voor excellente studenten die een onderzoeksvoorstel hebben geschreven voor een promotietraject. Koenrades krijgt 2500 euro, bestemd voor bijvoorbeeld scholing of het bezoeken van een conferentie.

Docent van het jaar

Daarmee was de prijzenregen maandagmiddag nog niet afgelopen. Erwin Hans – in juni verkozen tot docent van het jaar 2015 – nam de onderwijsprijs in ontvangst. Daarnaast kreeg ook hij een cheque ter waarde van 2500 euro.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.