LSVb promoot studentenlijn op O&O-plein

| Rense Kuipers

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) is vandaag op de campus. De vakbond staat op het O&O-plein om studenten te informeren over zijn diensten en juridisch advies te geven.

Enschede is de eerste stop van de tour die de LSVb maakt door Nederland, zegt voorzitter Tom Hoven. De studentenvakbond trekt langs steden waar een lid-organisatie ontbreekt. ‘Wel zit hier de Student Union, een samenwerkingspartner van ons’, zegt Hoven.

Studentenlijn

Het doel is om onder andere de studentenlijn van de LSVb te promoten, geeft hij aan. ‘Mocht je tegen problemen aanlopen, bel ons gewoon even. De studentenlijn is laagdrempelig te gebruiken en bovendien gratis. Wij zijn er niet alleen als belangenbehartiger van studenten, maar bieden ook dit soort diensten aan.’

Ter plekke staat de LSVb vandaag ook paraat om juridisch advies te geven, maar echt storm loopt het niet bepaald. ‘Een aantal studenten vroegen wel naar contactinformatie, maar we merken niet dat mensen direct met juridische vragen klaarstaan’, zegt Hoven.

BSA-seizoen

Hij benadrukt dat dit soort onderwerpen wel spelen rond deze tijd. ‘Het BSA-seizoen staat voor de deur. Ook over de 1 mei-inschrijvingen met bijbehorende matchingsactiviteiten en het leenstelsel bij de overgang van bachelor naar master zijn bijvoorbeeld issues.’

De LSVb staat nog tot 4 uur vanmiddag op het O&O-plein. Daarnaast maakt de vakbond een rondje langs een aantal studieverenigingen en decanen om te polsen wat er speelt.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.