Opnieuw stemmen voor koffie

| Paul de Kuyper

Medewerkers en studenten kunnen net als in november hun stem uitbrengen op de koffie die de UT komende drie jaar moet gaan schenken. Verschil met de eerste stemronde: nu doen slechts twee fabrikanten mee.

Photo by: Jellien Tigelaar

Tot vrijdagmiddag 12 uur kunnen medewerkers en studenten in een tent op het O&O-plein koffie proeven van Douwe Egberts en Maas (met Segafredo-koffie). De leverancier die dan de meeste UT-stemmen heeft mag drie jaar lang de hele universiteit van koffie voorzien.

Juridische bezwaren

In november konden UT’ers ook al hun stem uitbrengen. Deze nieuwe ronde is nodig, omdat een van de koffieleveranciers uit de eerste aanbestedingsronde juridisch bezwaar had aangetekend tegen de gevolgde procedure. De hele aanbesteding moest daardoor over worden gedaan.

Leverancier Pelican Rouge (Illy-koffie), de derde partij die in de eerste ronde nog meedeed, heeft zich nu niet ingeschreven voor de aanbesteding. Of de bezwaren die voor de vertraging zorgden van deze fabrikant komen is niet bekend.

Uitslag begin mei

Het facilitair bedrijf verwacht begin mei de uitslag van de smaaktest bekend te kunnen maken. Er zijn maatregelen genomen om te voorkomen dat de aanbestedingsprocedure opnieuw wordt vertraagd, maar welke dat zijn kan het facilitair bedrijf niet zeggen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.