Goed begin Thibats in competitie

| Peter Wolbers

De tafeltennissers van Thibats zijn in de eerste klasse goed begonnen aan de voorjaarscompetitie. Trung Nguyen, Joris de Graaf en Derek Rodink bleken uiteindelijk met 6-4 te sterk voor Vitesse ’35 uit Hengelo.

Het beloofde vooraf een spannende wedstrijd te worden bij de eerste wedstrijd van 2015. Tegenstander Vitesse ’35 bleek in de najaarscompetitie al eens te sterk voor de studenten en eindigde op maar twee punten verschil achter Thibats in de eindstand. Nguyen mocht de wedstrijd voor Thibats beginnen en deed dat met verve. Een kleine inzinking in de tweede game bleek hem niet te deren en met 3-1 sloeg hij solide het eerste punt binnen. Rodink kon in zijn eerste enkelpartij niet het tweede punt voor Thibats maken (1-3), waardoor Vitesse ’35 weer op gelijke hoogte kwam. Joris de Graaf toonde in zijn openingswedstrijd zijn klasse en bracht Thibats met een 3-0 winst weer op voorsprong. In de enige dubbel van de avond konden Nguyen en de Graaf echter net niet winnen: 2-3

Tweede ronde

Met vier partijen gespeeld en een gelijke stand, was de tweede ronde enkelpartijen van groot belang voor het verdere verloop van de wedstrijd. Doordat Nguyen (3-2) en de Graaf (3-0) hun partijen wisten te winnen, kwam Thibats ondanks het verlies van Rodink (0-3) wederom op voorsprong. In de laatste drie enkelpartijen moest de ploeg minimaal twee maal winnen om de avond uiteindelijk winnend af te sluiten. De derde nederlaag van Rodink (1-3) zorgde weer voor een gelijke stand, maar de winst van de Graaf (3-0) gaf Nguyen de mogelijkheid de winst binnen te halen voor Thibats. In een zeer spannende wedstrijd die uiteindelijk tot de laatste game duurde, bleek Nguyen mentaal het sterkst (3-2) en zorgde hij voor de eerste zes punten van de competitie.

Kostbaar

Na de wedstrijd toonden de heren zich gelukkig met de winst: ‘Tegen deze tegenstander is het altijd lastig. De ene keer valt het onze kant op, de andere keer die van hun. In deze poule ligt het allemaal dicht bij elkaar, dus elk punt is kostbaar.’ In de laatste partij van de avond werd het nog even spannend, nadat Nguyen een 2-0 voorsprong in games weggaf. Zorgen maakten zijn teamgenoten zich echter niet: ‘Bij Trung weet je eigenlijk gewoon dat hij die vijfde game pakt. Hij is daar heel sterk in. Mentaal is hij dan gewoon heel goed.’ Ondanks het prettige begin, blijven de tafeltennissers bescheiden over de doelstelling: ‘Handhaving is een mooi doel. De teams zitten dicht bij elkaar, dus het zal spannend worden.’

Overige sportuitslagen

Basketbal

Oost, 1e klasse B: DBV Arriba 1 – Landstede Basketbal ZAC 2: 74-57

Een belangrijke overwinning voor de studenten tegen mede-subtopper Landstede uit Zwolle. Door de winst blijven de basketballers meedoen om de titel. Komende week speelt Arriba tegen hekkensluiter BV Orca’s uit Urk.

Floorball

Eerste divisie, Poule 3: Messed Up 1 – Floorball Flames 1: 6-3

In de poule voor handhaving in de eerste divisie is Messed Up goed begonnen. Tegenstander Floorball Flames uit Nijmegen bleek in de competitie al twee maal een maatje te klein, in de handhavingspoule bleek het team wederom niet opgewassen tegen de UT-studenten.

Handbal

Dames, 2e klasse NO: De Tukkers 2 – Cabezota 1: 12-23

Langzaam maar zeker klimmen de handbalsters uit de degradatiezone. Door de ruime winst op middenmoter De Tukkers is de achterstand op het linkerrijtje nog maar 5 punten en speelt de ploeg nog tegen de onderste drie teams.

Heren, Poule NO 1: Langeveen 1 – Cabezota 1: 16-21

Door de winst op nummer 4 Langeveen zal Cabezota naar alle waarschijnlijkheid de competitie afsluiten op plek 3. De nummers 1 en 2 lijken voorlopig buiten bereik en met een voorsprong van 8 punten op Langeveen lijkt zakken op de ranglijst ook niet aan de orde.

Korfbal

3e klasse F: Vakgericht 1 – DOS-WK 1: 10-24

Een forse nederlaag tegen nummer 2 DOS-WK. Door het verlies blijven de korfballers in de middenmoot staan, al kan er met nog 4 wedstrijden te gaan nog van alles gebeuren op de ranglijst.

Komende week spelen de korfballers tegen degradatiekandidaat Ons Clubje.

Pool

3e klasse Oost: Stoottroepen – Longshot: 5-1

Ruime winst voor de poolers van de UT. Door de winst gaat de ploeg momenteel aan kop op de ranglijst, al hebben de studenten wel een wedstrijd meer gespeeld.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: WVC Volley 1 – Harambee 1: 2-3 (25-23, 18-25, 25-18, 20-25, 16-14)

Een nipte nederlaag voor de volleybalsters van Harambee. In een wedstrijd die spannend was tot het laatste punt trokken de studentes toch net aan het kortste eind. Door de nederlaag is de ploeg afgezakt tot de 8e plaats.

Waterpolo

2e klasse B: Piranha 1 – Losser 1: 4-8

Koploper Losser bleek tegen de waterpoloërs van de UT toch een maatje te groot. Door de 4e nederlaag op rij is de ploeg inmiddels afgezakt tot de vijfde plaats.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.