Op zoek naar de winkel van de toekomst

| Jasmijn Kol

Hoe ziet de winkel van de toekomst eruit? Op 12 en 13 december buigen studenten zich 24 uur lang over die vraag in een 'hackathon' georganiseerd door studievereniging Proto (creative technology).

Photo by: Freeimages

Tijdens de hackathon maken deelnemers binnen 24 uur een plan of prototype voor ‘de winkel van de toekomst’. Dit thema is erg actueel volgens Jim Tolman, een van de organisatoren van het evenement. ‘Er is een probleem ontstaan voor fysieke winkels omdat zij niet meer kunnen concurreren met webwinkels. Wij denken dat het nuttig is om na te denken over hoe we fysieke winkels daarin kunnen verbeteren.’

Het evenement vindt plaats in het SmartXP Lab in de Zilverling, het ‘thuishonk’ van creative technology. Proto organiseert de hackathon samen met de Greenhouse Group, een bedrijf dat investeert in innovatieve ideeën.

De groep met het beste idee wint een prijs ter waarde van 300 euro. Naast studenten van CreaTe, zijn ook andere studenten van harte welkom om deel te nemen aan de hackathon. Inschrijven kan door te mailen naar external@proto.utwente.nl.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.