Wat is bidden? Waarom is er kwaad?

| Sandra Pool

Is er meer tussen hemel en tentamen? ‘Zeker’, roept Miriam Jonkheer, ‘maar wat dat is, mag iedereen voor zichzelf bepalen.’ En dat kan tijdens de StudentAlpha-cursus die studentenvereniging Navigators organiseert.

Photo by: Stock

De vereniging vindt het belangrijk dat studenten de mogelijkheid krijgen om na te denken over het Christelijk geloof. ‘Zonder beoordeeld of veroordeeld te worden’, zegt Jonkeer. De student science education and communication vertelt dat er zeven trainingsavonden zijn. ‘Elke keer staat er een thema centraal. Wie is Jezus?Wat is bidden? Waarom is er kwaad in de wereld?’ We laten filmpjes zien of houden een lezing. Daarna praten en discussiëren we er in groepjes met elkaar over.’

Volgens de student bestaan er soms nog al wat onduidelijkheden over het christelijk geloof. ‘Sommige mensen denk dat er allerlei regels zijn waaraan christenen zich moeten houden. Met de cursus hopen wij een stukje duidelijkheid te scheppen over wat het geloof precies inhoudt. Deelnemers doen nieuwe kennis op en kunnen na afloop zelf bepalen wat ze er mee willen doen en, inderdaad, of er meer is tussen hemel en tentamen.'

De Student-Alpha-cursus is een wereldwijd concept. De training wordt in Enschede in het Engels en Nederlands aangeboden.

Aankomende maandag is in de HBO-sociëteit De Generaal aan de stadgravenstraat 41 een informatiebijeenkomst. Die begint om 18:30 uur met een etentje waarbij je kunt aanschuiven.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.