Buddyprogramma populair

| Mart Rozema

Met het nieuwe studiejaar begint ook de derde editie van het buddyprogramma, een initiatief van de Student Union (SU). Het project moet internationale studenten helpen hun weg te vinden in Enschede en Nederland.

Het concept is eenvoudig: een internationale student wordt gekoppeld aan een buddy en krijgt op die manier snel inzicht in het leven hier. Een buddy is een Nederlandse student of een internationale student die aan de UT studeert, de Nederlandse taal spreekt en er al een tijd woont. Naast drie activiteiten, georganiseerd vanuit de SU, is het de bedoeling dat de studenten sociale en culturele activiteiten met elkaar ondernemen.

Samen eten

Afgelopen donderdag was de eerste activiteit. Het programma bestond uit gezamenlijk eten, speeddaten en afsluitend poolen in de stad. De opkomst was hoger dan verwacht. ‘We hadden in eerste instantie op vijftig man gerekend, maar het werden er meer dan tachtig’, vertelt Sophie Ligtenstein, die namens de Student Union in de organiserende commissie zit. ‘Ik heb veel positieve geluiden gehoord. Er volgen later dit jaar nog twee activiteiten.

Diversiteit

Het deelnemersveld is dit jaar bijzonder divers. Ligtenstein: ‘De internationale studenten komen van over de hele wereld, waaronder Brazilië, India, Nigeria, Frankrijk en nog veel meer landen. Sommigen zijn hier vrij kort, maar anderen weer meerdere jaren. Ook de buddy’s zijn divers in wat ze doen. Ze geven van tevoren een beschrijving van zichzelf en kunnen hun voorkeuren aangeven. Aan de hand daarvan maken we koppels. Uiteindelijk is het de bedoeling dat buddy’s en internationale studenten een band met elkaar opbouwen en hier een ontzettend leuke tijd hebben’.

De volgende activiteit is op 9 oktober.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.