Studenten knutselen inrichting DesignLab in elkaar

| Paul de Kuyper

Zeven creatieve studenten zijn deze week begonnen met de inrichting van het Twente DesignLab in The Gallery. Ze boren, zagen en timmeren aan een koffiebar, zitmeubels en expositiekasten. Over vier weken opent het lab zijn deuren.

Photo by: Redactie UT Nieuws

‘Momenteel bouwen we zitjes waar je met zijn tweeën kunt zitten. Niet om te werken, maar om even bij te praten’, vertelt student industrieel ontwerpen Jorien Alers. Ze leidt het projectteam dat de inrichting van het designlab op zich neemt.

Koffiebar en expositiemeubels

Docenten en studenten van industrieel ontwerpen, creative technology en human media interaction hebben samen ideeën uitgewerkt voor het DesignLab. ‘Maar tijdens het bouwen kunnen ook nog nieuwe ideeën ontstaan’, zegt Alers.

De komende weken bouwen de studenten onder andere aan een koffiebar, een meubel met een glasplaat waar je ideeën op kwijt kunt, expositiemeubels en ontwerpeilanden die je kunt gebruiken voor overleg met een projectgroep.

In het Twente Designlab komt een collegezaal, een modelwerkplaats en een werkplaats voor creative technology. In die laatste ruimte komt volgens Alers apparatuur als 3D-printers en lasersnijders. Verder worden er projectruimtes ingericht en komt er een ideation space. ‘Een hoek waar creatieve ideeën moeten ontstaan’, aldus Alers.

Helpende handen

Voor de zeven studenten die bijna dagelijks aan het werk zijn in een nu nog kale ruimte van The Gallery is het flink aanpoten. Eind augustus moet het

Twente DesignLab klaar zijn. Op 1 september wordt de creatieve ruimte officieel geopend.

Alers kan vanwege de tijdsdruk nog wel wat helpende handen gebruiken. ‘Iedereen is welkom, welke opleiding je ook volgt. Het DesignLab komt er voor de hele UT. Je mag ook met je vriendengroep komen helpen’, luidt haar oproep.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.