Versgeperste smoothies en gerookte vis

| Sandra Pool

Op het terras van de Faculty Club sloot college voorzitter Victor van der Chijs gistermiddag het academische jaar af. ‘Een bijzonder jaar. Voor mij persoonlijk als nieuwe voorzitter, maar ook als we kijken naar wat we hebben neergezet.’

Naast een korte opsomming van alle prestaties, ging Van der Chijs nog even in op Vision2020. ‘Het wordt zes jaar aanpoten om uit te komen bij een universiteit waar we nog trotser op zijn.’ Volgens de collegevoorzitter begint nu het echte werk, de implementatie van het plan.

TOM

Rector Ed Brinksma sprak de eerste lichting afstudeerders volgens het nieuwe Twentse onderwijsmodel toe. ‘Jullie waren proefkonijnen in het geheel en ik geef jullie en de docenten een compliment. Zij zijn uit hun comfort zone gehaald en aan de slag gegaan. Jullie laten zien dat we een experiment als dit hier op de UT aan kunnen. We zijn daar op een goede manier uitgekomen.’ De opleiding biomedische technologie begon drie jaar geleden aan een pilot en levert dit jaar de eerste geslaagde beachelors af. Op een na studeerden ze allemaal nominaal af.

Smoothies en vis

Na de toespraken deden de deelnemers zich te goed aan drankjes uit de smoothiebar en versgerookte vis.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.