Drie Vidi’s voor UT-wetenschappers

| Paul de Kuyper

Drie UT-wetenschappers, allemaal van onderzoeksinstituut MESA+, krijgen een Vidi van acht ton van de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Met deze beurs kunnen ze de komende jaren een eigen onderzoekslijn opzetten.

De drie Vidi’s gaan naar MESA+-onderzoekers Mark Huijben, Chao Sun en Anthony Thornton. In totaal reikte NWO aan 88 wetenschappers een beurs uit.

Huijben gaat met het geld onderzoek doen naar betere batterijen voor energieopslag. Sun onderzoekt hoe de wrijving kan worden verminderd die kleine belletjes veroorzaken in meerfasenstromingen (zoals olie en water in pijpleidingen). Thornton zet de beurs in voor zijn fundamentele onderzoek naar granulaire segregatie, het scheiden van korrels van verschillende grootte.

De Vidi-beurs maakt deel uit van de Vernieuwingsimpuls van NWO en is bedoeld voor excellente onderzoekers die na hun promotie al een aantal jaar werken aan hun onderzoek. De beurs wordt voorafgegaan door de Veni (voor net gepromoveerde wetenschappers). Voor zeer ervaren onderzoekers is er na de Vidi nog de Vici.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.