Cubicus zwaait schildpadden uit

| Paul de Kuyper

De vier schildpadden die ruim twintig jaar in een aquarium leefden in de Cubicus, zijn woensdagochtend verhuisd naar een opvangcentrum. De dieren werden te groot en hadden te veel zorg nodig.

Photo by: Redactie UT Nieuws

Cubicus-receptionist Irma Hammer brengt woensdag de vier roodwangschildpadden naar Schildpaddencentrum Nederland in Alphen aan den Rijn. De dieren (tussen de 20 en 25 jaar oud) waren te groot geworden voor hun aquarium naast de entree van Cubicus.

Bovendien was Hammer te veel tijd kwijt aan de verzorging van de reptielen en het schoonhouden van hun aquarium. ‘Ik heb alles maandag nog schoongemaakt, maar als je morgen weer kijkt, is het water net erwtensoep.’

Verhuisdozen

Hammer vervoert de schildpadden in vier verhuisdozen. Ze wil ze zelf wegbrengen om te zien of ze een goed nieuw onderkomen krijgen. ‘Schildpadden worden gemiddeld 45 jaar dus ze kunnen in het opvangcentrum nog een tijdje verder leven.’

De beestjes hadden ruim twintig jaar een onderkomen in de Cubicus. Hun waterbak, het ARIEquarium, is vernoemd naar de vroegere huismeester Arie die de dieren ooit introduceerde. Wat er nu met het aquarium gaat gebeuren, is nog onbekend. Misschien komen er planten in, oppert Hammer.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.