Spin-off XSens in Amerikaanse handen

| Paul de Kuyper

UT-spin-off Xsens is afgelopen januari overgenomen door Fairchild Semiconductor, een groot Amerikaans bedrijf dat geldt als een van de grondleggers van de halfgeleiderindustrie. Volgens sales- en marketingmanager Erik Wilbrink versterkt de overname de positie van Xsens.

Photo by: Xsens
Xsens mag nog niets over de deal zeggen. Wilbrink: ‘Binnen enkele maanden wil Fairchild de strategie uitleggen. Ik kan alleen bevestigen dat we volledig zijn overgenomen.’
Xsens werd in 2000 opgericht door UT-alumni Casper Peeters en Per Slycke. Het bedrijf maakt onder andere sensorpakken die in de game- en filmindustrie worden gebruikt om menselijke bewegingen op een zo natuurlijk mogelijke manier weer te geven.
Volgens Wilbrink blijft Xsens gewoon een vestiging houden in Enschede. ‘Deze overname is iets positiefs. Het versterkt onze positie en het heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid.’
Het Amerikaanse Fairchild Semiconductor telt 9000 werknemers en is een van de grondleggers van de halfgeleiderindustrie. Enkele oprichters van het bedrijf stonden later aan de basis van chipgigant Intel.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.