Eerste PDEng-diploma uitgereikt

| Paul de Kuyper

André Louis kreeg dinsdag als eerste UT’er een PDEng-diploma (Professional Doctorate in Engineering). Hij studeerde af bij de tweejarige post-masteropleiding energie en procestechnologie.

Een PDEng-studie is een ontwerpersopleiding voor mensen die al een master hebben. De opleiding bestaat uit een gecombineerd onderwijs- en ontwerptraject voor mensen uit het bedrijfsleven. Samen met een bedrijf (de opdrachtgever) stelt de UT een ontwerpopdracht op maat op.

Louis ontwierp tijdens zijn PDEng-opleiding een techniek om koorden te voorzien van een rubberen omhulsel. Hij deed dit namens VMI Group, een bedrijf dat productiemachines maakt voor de rubber- en bandenindustrie. Hij kreeg de eerste Twentse PDEng-bul dinsdag uit handen van rector Ed Brinksma.

De UT biedt drie PDEng-opleidingen aan: civiele techniek, energie en procestechnologie en robotica. Dertien studenten doen momenteel zo’n PDEng. Hun salaris wordt betaald door de opdrachtgever (hun werkgever). De opleidings- en begeleidingskosten komen voor rekening van de UT.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.