Cum laude afstuderen ‘leuk als het bij toeval lukt’

| Johannes de Vries

Zo’n 12% van de master- en 6% van de bachelorstudenten aan de UT studeert cum laude af. Maar niet iedereen blijkt echt moeite te willen steken in het behalen van het predicaat. Dat blijkt uit een poll van UT Nieuws.

In totaal brachten 200 bezoekers een stem uit op onze poll over cum laude afstuderen. Van de stemmers geeft 43% aan dat het vooral leuk is als het cum-laudepredicaat min of meer toevallig wordt behaald. Zo'n 20% zegt bij voorbaat andere prioriteiten te hebben dan zich druk te maken om de aantekening op het diploma.

Tegelijkertijd ziet iets meer dan een kwart van de stemmers wel degelijk het nut in van extra hard werken voor een cum-laudediploma. Zij kozen voor het antwoord ‘cum laude afstuderen vergroot je carrièrekansen’. Deze bezoekers vinden een klein groepje stemmers recht tegenover zich: 12% denkt namelijk dat later helemaal niet meer zal kijken naar een cum-laudeaantekening op het diploma.

Voor wie cum laude af te studeren wél een doel is, hebben we de verschillende cum-lauderegelingen ondergebracht in een schema.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.