Student Union beloont buddies met prijs

| Johannes de Vries

De Studen Union heeft de Henk Zijm Award toegewezen aan de buddies, deelnemers aan een project van dezelfde Student Union. Zij worden beloond met een prijs van in totaal €250 vanwege hun inzet voor internationalisering.

Photo by: Redactie UT Nieuws

De Let’s Go! Study fair, bedoeld om studenten naar het buitenland te helpen, is vanochtend afgetrapt met de uitreiking van de Henk Zijm Award. Student Union geeft deze aanmoedigingsprijs prijs jaarlijks aan mensen die zich hebben ingezet voor internationalisering. De buddies, deelnemers aan een project van dezelfde Student Union, worden beloond met een prijs van in totaal €250.

 ITC-decaan Tom Veldkamp legde tijdens de opening uit dat zij het verdienen om de Henk Zijm Award te ontvangen. ‘Het project is dit jaar gestart met Nederlandse studenten die internationale studenten helpen om hun weg in dit land te vinden. Daarmee hebben ze zich vrijwillig hard ingezet voor de internationale gemeenschap.’ De 25 buddies krijgen het prijzengeld van €250 uitgekeerd in bioscoopbonnen ter waarde van €10. De enige in de zaal aanwezige buddy (de eerder door UT Nieuws geïnterviewde Thomas Neele) nam de prijs namens de buddies aan.

De deelnemers aan het Student Union-project werden aangewezen als winnaar door Student Union-bestuurslid Sietske van der Leest en Karin Paardenkoper, voormalig hoofd van UT’s international office.

Naast de prijzen

De verenigingen Indian Students Association (ISA) en Iranian Network at University of Twente (IrNUT) grepen daardoor naast de prijzen, al prees Veldkamp hun activiteiten. Met name ISA kreeg complimenten voor het betrekken van meerdere nationaliteiten bij haar activiteiten. De enige individuele genomineerde was studenten Cvetanka Koceva, actief voor European Students of Industrial Engineering and Management (ESTIEM).

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.