...vrienden maken?

| Redactie

Zie jij als verse student enorm op tegen die stapel studieboeken? Ben jij je huisgenoot al na één dag zat? Kamp je met heimwee? Treur niet. Studentmedewerker Marije zit elke week voor je klaar met tips en raad zodat jij je eerste jaar zo goed mogelijk doorkomt. Vandaag de vraag: hoe overleef ik het maken van vrienden?

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Hoi Marije,

Als nieuwe student heb ik weinig ervaring met studeren, dat is lastig. Wat ik ook lastig vind is contact maken met nieuwe mensen. Niet iedereen is altijd aardig. Hoe maak ik vrienden?

Groetjes,

Suzan.

Beste Suzan,

Niet iedereen is altijd aardig? Wie heb jij ontmoet? Gargamel? De plaaggeest van Bassie & Adriaan? Voldemort? Afijn, niemand heeft een reden om lelijk tegen jou te doen als die persoon jou niet kent. Tenzij je scheldend aan komt lopen. Dan wel.

Snelcursus

Omdat ik het vrij vreemd vind dat niet iedereen aardig doet; een snelcursus vrienden maken. Wanneer je een student ontmoet geef je diegene een knuffel en drie kleffe zoenen. Geslacht maakt niet uit. De persoon in kwestie nodig je uit voor een diner. Jij betaalt. Na het diner voeg jij de persoon toe op alle sociale netwerken die je kent. Van LinkedIn tot Habbo Hotel. In de opeenvolgende weken maak jij allemaal uitmuntende samenvattingen. Uiteraard deel je deze met ‘je vrienden’. Wedden dat iedereen aardig tegen je doet.

Docenten

Je kan natuurlijk ook aanpappen met docenten. Wie weet loopt er wel een knapperd bij. Hoe je dit doet? Janken hoe moeilijk je het hebt, geweldige cijfers halen, op de voorste rij zitten bij de colleges en op elke vraag die wordt gesteld een correct antwoord geven. Een taart bakken voor elke docent is ook een vereiste. Of dit in de smaak valt bij medestudenten is wel te betwijfelen. Ik ben niet aansprakelijk voor eventuele flaters.

Bejaardentehuis

Think outside the box. Waarom vrienden maken op de universiteit? Loop een bejaardentehuis in en zoek een vriend. Je neemt je cijferlijst mee en knoopt met iemand een praatje aan. Ik durf te wedden dat er een oude taart is die graag met je wil kletsen. Je cijferlijst, die er op dat moment beter uit ziet dan in werkelijkheid het geval is, vindt de oude taart ongetwijfeld ook prachtig. Voordeel: een extra zakcentje. Nadeel: met een taart ga je geen avondje stappen.

Conclusie? Genoeg mogelijkheden om vriendjes te maken. Doet iemand lelijk? Dan hoort die persoon in Azkaban. Blijf vooral jezelf. Er zijn altijd mensen die je waarderen om wie je echt bent. Hoe gek je ook bent.

Groetjes,

Marije

Heb jij ook een prangende vraag? Stel 'em via [email protected]

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.