….mijn eerste collegedag

| Redactie

Zie jij als verse student enorm op tegen die stapel studieboeken? Ben jij je huisgenoot al na één dag zat? Kamp je met heimwee? Treur niet. Studentmedewerker Marije zit elke week voor je klaar met tips en raad zodat jij je eerste jaar zo goed mogelijk doorkomt. Vandaag de vraag: hoe overleef ik de eerste collegedag?


Hoi Marije,

De Kick-In, en daarmee ook de vakantie, is bijna afgelopen. Mijn eerste collegedag komt angstaanjagend snel dichtbij. Hoe overleef ik deze dag?

Groetjes, Annemiek.

Hoi Annemiek,

De eerste maandag na een lange vakantie is zwaar. In jouw geval is deze maandag ook nog eens je eerste collegedag. Sterkte. In je bed blijven liggen is geen optie: iets met nieuwe mensen, nieuwe informatie en een eerste indruk en zo. Het is dus zaak er het beste van maken. Maar, een slimme meid is op haar toekomst voorbereid.

Snooze!

De misère begint als je eerste college in de ochtend is. Ellendige wekker. Snooze! Snooze! Twintig minuten verder. Je moet er nu toch echt uit. Al slaapwandelend richting de douche, die uiteraard bezet is. Uiteindelijk probeer je bij de wastafel je gezicht uit de kreuk te halen. Je schrokt vervolgens hagelslag met twee broodjes weg.Terwijl je voor de kledingkast wordt geconfronteerd met het eeuwige ‘wat-trek-ik-aan-dilemma’, besef je dat het wellicht handig was geweest als je de vorige avond je tas had klaargezet.

College

Een kleine sprong in de tijd. Na tien minuten door de Cubicus dwalen, vind je de juiste collegezaal. Later blijkt het toilet ook geen eitje, maar dat terzijde. Het college wordt gegeven door een buitengewoon lijzige man. Is dit de standaard? Je schrijft toch maar alles op wat deze vogel te zeggen heeft. Kennismakingsspelletjes zitten er vandaag niet in. Jammer. De laatste dia. Voor morgen mag je twee hoofdstukken lezen, welgeteld 109 bladzijden. Waren die vier kantjes nog niet genoeg?

Zelfstudie

Eenmaal thuis laat je verontrustend de vier kantjes aantekeningen zien aan je huisgenoten, ze proesten het uit. Alle dia’s blijken op een website genaamd Blackboard te staan. Het studieboek kijkt je van een afstandje hoopvol aan, jij kijkt angstig terug. Het is 9 uur ’s avonds als je, na een te lange eetpauze, de 109 bladzijden hebt gelezen. Volgens huisgenoten ben je te braaf. Afgepeigerd pak je je tas in, leg je kleding klaar en zet je de wekker. Morgen is alles al wat minder nieuw, druk je niet op ‘snooze’ en ben je wat minder braaf.

Ouderejaars

Voor de ouderejaars een tip over hun eerste college na de vakantie: blijf lekker in je bed liggen. Tenzij er projectgroepen worden gemaakt, je een wit voetje wilt halen bij een van je docenten, je summa cum laude wilt slagen of jezelf voor de honderdste keer hebt voorgenomen nu écht alles goed bij te houden.

Groetjes,

Marije


Heb jij ook een prangende vraag? Stel 'em via [email protected]

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.