…mijn kookbeurt?

| Redactie

Zie jij als verse student enorm op tegen die stapel studieboeken? Ben jij je huisgenoot al na één dag zat? Kamp je met heimwee? Treur niet. Studentmedewerker Marije zit elke week voor je klaar met tips en raad zodat jij je eerste jaar zo goed mogelijk doorkomt. Vandaag de vraag: hoe overleef ik mijn kookbeurt?


Marije,

Ik ben er helemaal klaar voor om op kamers te gaan. Een probleempje: hoe moet ik koken?

Thijmen.

Hoi Thijmen,

Helemaal klaar om op kamers te gaan maar niet kunnen koken? Bijzonder. Kun je wel een broodje smeren en drinken inschenken? Ik hoop het voor je. Dat ga ik niet uitleggen. Ik ga ook niet stap voor stap uitleggen hoe je pasta pesto of een fatsoenlijk gevulde wrap maakt. Schaf maar een kookboek aan. Wat andere tips wil ik wel geven. Lief hè?

Thuis

Je kunt thuis gaan eten. Met thuis bedoel ik in dit geval thuis-thuis. Bij je ouders dus. Dit kan echter knap lastig worden als je ouders in Verweggistan wonen. Maar, misschien wonen je ouders wel in het bruisende Hengelo, Borne of Gammelke. Ja, Gammelke bestaat. Dan kun je elke dag op en neer. Of natuurlijk alleen op de dagen dat jij ‘hoort’ te koken. Kan ook. In beide gevallen denk ik echter dat huisgenoten je snel zat zijn.

Smoesjes

Een tweede optie is om met een smoesje onder het koken uit te komen. Ik heb morgen een belangrijk tentamen. Ik ben allergisch voor koken. Ik heb ruzie met de pannen. Mijn lievelingsprogramma is op tv. Ik ben ongesteld. Ik val om van de honger. Zomaar wat zinnen die je erin kunt gooien als je moet koken. Zo moeilijk is dat toch niet? Je kunt ook zeggen dat de stroom was uitgevallen en je al pizza hebt besteld. Niemand die daar over durft te klagen.

Huisgenoten

Maar, misschien is het een idee om je huisgenoten lief aan te kijken. Niet: wat zit je haar leuk vandaag, wil jij voor mij koken? Nee. Ook jij moet met je luie reet iets aan het eten doen. Smijt wat pasta in een pan. Met water. Hoe lang het moet koken vraag je aan een huisgenoot. Ja, dat levert wat vreemde blikken op. Had je thuis maar op moeten letten of je handen uit je mouwen moeten steken. Maar, uiteindelijk zijn vragen nooit dom. Door het stellen van vragen maak ook jij binnen de kortste keren pasta pesto of een goed gevulde wrap. Zonder kookboek.

Eet smakelijk!

Groetjes,

Marije


Heb jij ook een prangende vraag? Stel 'em via [email protected]

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.