...de introductie?

| Redactie

Zie jij als verse student enorm op tegen die stapel studieboeken? Ben jij je huisgenoot al na één dag zat? Kamp je met heimwee? Treur niet. Studentmedewerker Marije zit elke week voor je klaar met tips en raad zodat jij je eerste jaar zo goed mogelijk doorkomt. Vandaag de vraag: hoe overleef ik mijn introductie?

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Hoi Marije,

Vandaag begint mijn introductietijd. Erg spannend allemaal. Wat mag ik beslist niet vergeten om mee te nemen?

Groetjes, Jan.

Hoi Jan,

Het is zeker spannend, die intro. Misschien is dit wel je eerste ‘vakantie’ zonder pappie en mammie. Of drink je je eerste biertje als je al 18 bent. Ik kan je echter geruststellen; de introductie heeft veel weg van de vakanties met je geliefde ouders en je vervelende broertje of zusje.

Knuffel

Wat neem je mee? Een puzzelboekje, kleurpotloden, zwemstaafjes (van die dingen die je in het zwembad gooit, zinken en je dan opduikt), zandschep en last but not least je knuffel. Dat kan. Maar, als je deze dingen uit je tas haalt, passen er andere, goed bruikbare dingen in. Oké, oké, je knuffel mag je best in je tas laten zitten.

Energie

Maar, wat moet er dan nog meer in? Ten eerste is een goed humeur en veel energie (lees: heel, heel veel energie) best wel handig. Je wilt op je nieuwe studiegenoten niet overkomen als chagrijn, want jij bent natuurlijk nóóit chagrijnig. Veel energie is dus noodzaak. De ideale acht uur slaap per nacht krijg je namelijk niet. En alle uren die je wakker bent, zit je zeker niet op je kont op het strand een zandkasteel te bouwen.

Rakkers

Wie een klein beetje vooruitkijkt, weet dat er heel wat feestjes zijn tijdens zo’n intro. Studenten zijn vaak niet vies van enkele goudgele rakkers, als je begrijpt wat ik bedoel. Daarom is het verstandig een strip, of desnoods een heel pak, paracetamol mee te nemen. En stop wat extra shirtjes in je tas. Die goudgele rakkers krijg je vast en zeker over je heen. Voor duidelijkheid: je neemt je mama niet mee om de was voor je te doen. Afgesproken? En die paracetamol is natuurlijk bedoeld voor als je je teen stoot.

Geweldig

Je hebt nu shirts en paracetamol in je tas, veel energie, een goed humeur en je knuffel. Alles wat je meeneemt op vakantie met je ouders, en je niet uit je tas hebt moeten gooien, mag blijven zitten. Nu ga jij de introductie wel overleven. Sterker nog, dat weet ik zeker. De introductie gaat een geweldige ‘vakantie’ worden! Een vakantie met je ouders kan daar, bijna, niet tegenop.

Groetjes,

Marije

Heb jij ook een prangende vraag? Stel 'em via marijehelpt@hotmail.com

Hou voor meer eerstejaarstips het UT Nieuws Magazine van 4 september in de gaten. Hierin een uitgebreid artikel over hoe overleef ik mij eerste jaar?

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.