Solarteam aan kop in Marokko

| Stan Waning

Solar Team Twente heeft ook de derde etappe in de Solar Challenge Morocco gewonnen. Het Twentse team liep flink uit op Agoria Solar Team uit België en gaat nu aan de leiding in het algemeen klassement.

Photo by: Jerome Wassenaar
Solar Team Twente.

Dinsdag won Solar Team Twente ook al de etappe, maar toen was het verschil in tijd nog niet genoeg om het Belgische team te passeren. Woensdag haalden de Twentse studenten Agoria Solar Team vlak na de start in Merzouga al in. De teams kwamen tijdens de etappe van 523 kilometer door veel dorpen en steden, waar het af en toe hectisch was door het drukke verkeer. Het Twentse team ging echter het beste met die omstandigheden om. Aangezien het team uit België ook nog een lekke band opliep, kon Twente met maar liefst 36 minuten uitlopen in het algemeen klassement.

Solar Team Twente mag donderdag als klassementsleider als eerste starten. De start is dan wederom in Merzouga. Eindpunt van de vierde etappe is Zagora, wat eerder deze week al start- en finishplek was. Vrijdag staat de laatste etappe naar startpunt Agadir op het programma.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.