Sterk begin voor Solar Team Twente in Marokko

| Stan Waning

Solar Team Twente is als tweede geëindigd in de eerste etappe van de Solar Challenge Morocco. Het Twentse team begon in Agadir als vierde, maar mag zich na de eerste dag het beste Nederlandse team noemen.

Photo by: Jerome Wassenaar

Solar Team Twente legde de 475 kilometer af in een tijd van 7 uur en 39 minuten. Daarmee moest het alleen het Belgische team uit Leuven voor zich laten. Het Agoria Solar Team legde het parcours af in 7 uur een 21 minuten. Dat het Twentse team als tweede over de streep kwam, is vooral knap omdat de start niet vlekkeloos verliep. Vlak buiten startplaats Agadir moest de RED Horizon enkele minuten naar de kant van de weg, vanwege een mechanisch mankement.

Daarmee leverde Solar Team Twente twee plekken in, maar het team herstelde zich later in de etappe sterk en haalde vier auto’s in. Het Groningse team, Top Dutch Solar Racing, ging gisteren als eerste van start, maar kwam ruim een uur na het Twentse team aan in de bivak in Zagora. Omdat Twente ook Delft achter zich liet, mag het zich voorlopig het beste Nederlandse team noemen.

Wilde dieren

Solar Team Twente bereidde zich tot in de puntjes voor op de situaties in Marokko, maar volgens teamleider Colin van Laar was het soms toch spannend. ‘Je moet inspelen op onverwachte situaties zoals verkeerdrukte, stevige wind en wilde dieren. Dat soort situaties maken de race extra dynamisch.’

Vandaag vertrok de karavaan om 9.00 uur (8.00 uur Marokkaanse tijd) van Zagora naar Merzouga voor etappe 2. Merzouga is een dorp dat bijna op de Algerijnse grens ligt. Niet alleen is deze etappe de langste van de vijf, volgens Van Laar is het ook de moeilijkste. ‘We rijden door de bergen. Dat brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Dit is zeker de zwaarste etappe van de vijf.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.